Относно материала

Дървени, пластмасови, бамбукови и дори такива изработени от специално стъкло – на пазара разнообразието е огромно. Как да направим своя избор? Някои специалисти препоръчват за различните продукти да се ползват дъски от различен материал. Разбира се това звучи като съвет, който може да ни струва цяло състояние. Двата най-разпространени и универсални вида са дъските, изработени от естествена дървесина и тези от пластмаса.

дървено плато за сервиране

За поддръжката

Дървената повърхност се надрасква по-трудно спрямо тази, направена от пластмаса. Важно е да се знае, че дървените дъски за рязане трябва да се поддържат с много внимание и грижа. Задължително е да се измиват на ръка, с мека гъба и без абразивни препарати. Препоръчително е на определен период от време да се намазва със специално масло за дървени повърхности.

Относно хигиената

Пластмасовите дъски се смятат за най-хигиеничните, особено предвид възможността им да се мият в съдомиялната машина. Истината, обаче е, че различни изследвания откриват по-голямо количество бактерии върху пластмасовите дъски в сравнение с дървените. Освен това след известен период от време, драскотините, които пластмасовите дъски получават от рязането с нож, се замърсяват и не могат да бъдат почистени.

чисто визуално

Пластмасовите дъски не могат да впечатлят с уникален външен вид. От друга страна, качествените дървени дъски за рязане могат да бъдат страхотен аксесоар за вашата кухня. Друг бонус при дървените дъски е, че могат да бъдат лазерно гравирани и персонализирани по ваш избор.

Относно природата

Накрая, но не и по важност стремейки се да живеем устойчиво, ние правим осъзнат и информиран избор относно продуктите в нашето ежедневие. Естествената дървесина,която се използва за дървените дъски е възобновяем природен ресурс. От друга страна пластмасата като материал е един от най-големите замърсители на природата, който не биоразградим.

Нашите предложения